Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@05:37:44 GMT

آشنایی با درمان های خانگی بی اشتهایی عصبی

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۹۳۰۹۷

آشنایی با درمان های خانگی بی اشتهایی عصبی

آیا بی‌دلیل دچار کاهش وزن می‌شوید؟ آیا از اضافه وزن می‌ترسید و بنابراین، از خوردن اجتناب می‌کنید؟ ممکن است دچار بی اشتهایی عصبی شده باشید. بی‌اشتهایی عصبی (یا به بیان ساده‌تر، همان بی اشتهایی ) نوعی اختلال غذایی است که باعث کاهش وزن شدید می‌شود. این بیماری بیش‌تر از آن‌که یک مشکل جسمی باشد، وضعیتی روانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم رایج بی اشتهایی عبارت هستند از خستگی مفرط، بی‌خوابی، کاهش وزن بدن، رنگ پریدگی، ریزش مو، شکنندگی ناخن‌ها، افسردگی، خشکی پوست، یبوست، کاهش فشار خون، خستگی مزمن، نوسانات خلقی مکرر، خودداری از حضور در گردهمایی‌های اجتماعی و غیره.

در حقیقت بزرگ‌ترین مشکل سر راه درمان بی اشتهایی، دشواری در تشخیص این بیماری است. بیماری بی اشتهایی در صورتی که به موقع درمان نشود، می‌تواند باعث ایجاد اختلالات جسمی جدی نظیر کاهش شدید وزن، کم خونی، به هم ریختن تعادل الکترولیت‌های بدن، مشکلات کلیوی و غیره شود. توصیه می‌شود برای درمان این بیماری با پزشک و روانشناس مشورت کنید. با وجود این، در این مقاله قصد داریم برخی از درمان‌های خانگی طبیعی را به شما معرفی کنیم که برای معالجه‌ی بی اشتهایی مفید هستند.

درمان‌های خانگی طبیعی برای بی اشتهایی

۱. زنجبیل

زنجبیل برای درمان بی اشتهایی عصبی بسیار عالی است زیرا باعث تحریک اشتها می‌شود. زنجبیل استرس را کاهش می‌دهد و با آرامش اعصاب‌تان، اضطراب درونی‌تان را کم می‌کند؛ بنابراین، کمک‌تان می‌کند بتوانید به درستی غذای مناسب نوش جان کنید. مقدار اندکی نمک طبیعی را به نصف قاشق چای خوری زنجبیل ریز و خرد شده اضافه کنید. به مدت چند هفته، ترکیب نمک و زنجبیل را ۳۰ دقیقه قبل از هر غذا میل کنید. این کار اشتهای‌تان را زیاد می‌کند.

به علاوه، می‌توانید یک و نیم قاشق چای خوری خمیر زنجبیل را با مقدار اندکی آنقوزه و پودر فلفل سیاه مخلوط کنید. چند قطره آب لیمو نیز به آن اضافه نمایید. به مدت چند هفته، این ترکیب را روزی یک بار با معده‌ی خالی بخورید.

علاوه بر این‌ها، برای درمان بیماری‌تان می‌تواند روزانه چند فنجان دمنوش زنجبیل بنوشید.

۲. سیر

مصرف سیر از دیگر درمان‌‌های خانگی موثر برای بی اشتهایی به شمار می‌رود. سیر محرک اشتهای خوبی است که به افزایش ترشح مایعات و پاکسازی دستگاه گوارش بدن کمک می‌کند. یک فنجان آب بردارید و ۳ تا ۴ حبه سیر خرد شده و ریز را در آن بریزید. این ترکیب را برای چند دقیقه بجوشانید و سپس، آن را صاف کنید. اکنون، ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و مقدار اندکی نمک طبیعی به آن اضافه نمایید. این نوشیدنی را برای چند هفته، روزی دو بار بنوشید.

یا این‌که هم‌چنین می‌توانید سیر را به رژیم غذایی روزانه‌تان اضافه کنید تا فرایند گوارشی‌تان بهبود یابد.

۳. بادام

معروف است که بادام می‌تواند مغزتان را فعال‌تر و سالم‌تر کند. بادام قدرت تمرکز را بهبود می‌بخشد و کمک‌تان می‌کند با اختلالات روانی مقابله کنید. به اندازه‌ی یک مشت بادام را در آب بریزید و بگذارید یک شب در آن خیس بخورد. صبح فردا، پوست آن‌ها را بگیرید و نوش جان‌شان بفرمایید.

هم‌چنین، می‌توانید با استفاده از پودر چوب صندل و کره با این بادام‌های خیس خورده خمیری تهیه کنید. بوی این خمیر را استنشاق کنید تا فعالیت سلول‌های مغزی‌تان افزایش یابد.

۴. آناناس

آناناس نیز با تحریک اشتها و افزایش میل‌تان به خوردن غذا به درمان بی اشتهایی کمک می‌کند. هر روز صبح آناناس تازه بخورید؛ این کار باعث می‌شود در طول روز بیش‌تر احساس گرسنگی کنید.

۵. آب گرم

استفاده از آب گرم را غالبا با کاهش وزن در ارتباط می‌دانند؛ ولی آب گرم می‌تواند در درمان بی اشتهایی نیز موثر باشد. آب گرم سموم را از دستگاه گوارشی دفع می‌کند و از این طریق، کارکرد آن را بهبود می‌بخشد. بنابراین، باعث ایجاد حس گرسنگی می‌شود.

توجه:به خاطر داشته باشید که نباید آب بسیار داغ مصرف کنید، زیرا ممکن است بر روی جوانه‌های چشایی زبان تاثیر بگذارد و مجرای گوارشی را بسوزاند، و این گونه وضعیت‌تان را وخیم‌تر کند.

۶. دارچین

دارچین نیز از دیگر درمان‌های خانگی عالی است که باعث افزایش ترشح مایعات مفید در دستگاه گوارش‌تان می‌شود. یک قاشق چای خوری پودر دارچین را در یک لیتر آب حل کنید. این محلول را به خوبی هم بزنید و دو لیوان از آن را حدود نیم ساعت قبل از غذا بنوشید. این کار حتما گرسنه‌تان خواهد کرد.

۷. تخم رازیانه

تخم رازیانه برای دستگاه گوارش‌تان مفید است و می‌تواند باعث بهبود اشتها شود. یک لیوان آب گرم آماده نمایید و ۲۰ گرم تخم رازیانه را در آن دم کنید. اجازه دهید تخم‌های رازیانه حدود نیم ساعت در آب گرم دم بکشند. این دمنوش را صاف کنید، و قبل و بعد از غذا بنوشید. برای رسیدن به نتیجه‌ی بهتر، این دمنوش را روزی دو بار مصرف کنید.

۸. لیمو ترش

هم‌چنین لیمو ترش نیز باعث تحریک گرسنگی و فروکش تاثیرات خستگی مفرط و تهوع در بدن می‌شود. ۲ قاشق چای خوری آب لیمو ترش را در آب جوش بریزید؛ ۲ تا ۳ غنچه میخک خشک شده را به این محلول اضافه کنید. اجازه دهید این دمنوش به اندازه‌ی دمای معمول اتاق خنک شود. در طول یک هفته، روزی یک بار از این دمنوش بنوشید تا اشتهای‌تان بهتر شود.

هم‌چنین، می‌توانید به مقدار مساوی آب لیمو ترش و آب زنجبیل را در یک کاسه بریزید؛ سپس مقدار اندکی نمک طبیعی به آن اضافه کنید و در ظرف را با پارچه‌ی حوله‌ای نازکی بپوشانید. اکنون این ظرف را به مدت ۳ روز جلوی نور خورشید قرار دهید. بعد از آن، هر روز قبل از غذا یک قاشق چای خوری از آن را میل کنید. این کار وضعیت گوارش‌تان را بهبود می‌بخشد.

۹. فلفل سیاه و عسل

غالبا برای بهبود طعم و مزه‌ی غذاها و هم‌چنین بهبود عملکرد دستگاه گوارش مقداری فلفل سیاه به آن‌ها اضافه می‌کنند. پنج دانه‌ فلفل سیاه را بکوبید و مقداری عسل به آن اضافه کنید تا به خمیر تبدیل شود. هر روز صبح ناشتا یک قاشق پر از این خمیر را میل کنید تا وضعیت اشتهای‌تان بهتر شود.

به علاوه، می‌توانید مقداری پودر فلفل سیاه را به آب دوغ اضافه کنید؛ و آن را مرتبا بنوشید تا اشتهای‌تان افزایش یابد.

یا این‌که هم‌چنین می‌توانید مقداری پودر فلفل سیاه را به آب انار اضافه، و آن را نوش جان کنید.

۱۰. آب هویج

آب هویج برای ترشح مایعات گوارشی و بهبود وضعیت دستگاه گوارش‌تان مفید است. آب هویج هم‌چنین مجاری گوارشی را پاکسازی می‌کند و سموم را از آن دفع می‌نماید. آب هویج را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و آن را میل نمایید تا علائم بی اشتهای‌تان بر طرف شوند.

۱۱. سیب

سیب نیز میوه‌ی مفیدی است که به درمان بی اشتهایی کمک می‌کند. سیب باعث تحریک ترشح پپسین، نوعی آنزیم گوارشی پروتئینی، می‌شود. بنابراین، مصرف سیب اشتهای‌تان را بهبود می‌بخشد و میل‌تان را به غذا زیاد می‌کند. یک عدد سیب بخورید و یک لیوان شیر و عسل نیز بنوشید.

۱۲. پرتقال

از پرتقال به طور گسترده برای درمان بیماران مبتلا به بی اشتهایی استفاده می‌شود؛ زیرا این میوه‌ی پرخاصیت می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. هم‌چنین، رایحه‌ی پرتقال می‌تواند افسردگی را درمان کند با آرام کردن اعصاب، سطح استرس را کاهش دهد. هر روز یک لیوان آب پرتقال تازه بنوشید یا چند عدد پرتقال بخورید. هم‌چنین برای بهتر کردن طعم آب پرتقال، می‌توانید مقدار کمی نمک طبیعی، پودر فلفل سیاه و آب لیمو نیز به آن اضافه کنید.

به علاوه، با استشمام رایحه‌ی پوست پرتقال نیز می‌توانید خلق‌تان را بهبود ببخشید.

۱۳. انگور ترش

انگور ترش نیز برای سلامت دستگاه گوارش‌تان مفید است. برای بهبود اشتهای‌تان هر روز و به مدت یک هفته آب انگور ترش بنوشید.

هم‌چنین، آرد نان را با استفاده از آب انگور ترش ورز دهید؛ و مقداری نمک طبیعی نیز به آن اضافه کنید. سپس با استفاده از این آرد، نان چاپاتی درست کنید. برای کسب نتیجه‌ی موثر، به مدت دو هفته از این نان‌های چاپاتی میل کنید.

۱۴. لیمو

لیمو برای پاکسازی دستگاه گوارشی بسیار مفید است. بیمار مبتلا به بی اشتهایی باید مرتبا آب لیمو بنوشد تا اشتهای‌اش افزایش یابد. یک لیوان را پر از آب ولرم کنید؛ سپس آب یک لیموی تازه را در آن بچلانید و مقدار اندکی نمک طبیعی نیز به آن بیفزایید. این نوشیدنی پر خاصیت را هر روز صبح بنوشید تا سلامتی به دستگاه گوارش‌تان باز گردد.

به علاوه، ۳ غنچه‌ی خشک شده‌ی میخک و یک نیم قاشق چای خوری آب لیمو را در آب جوش بریزید. اجازه دهید کمی خنک شود. این دمنوش را صاف کنید و سپس، نوش جان نمایید. این دمنوش را به مدت یک هفته، روزی یک بار بنوشید تا میل‌تان به غذا بیش‌تر شود.

یا این‌که می‌توانید ترکیبی از آب زنجبیل و آب لیمو را بنوشید، تا اشتهای‌تان باز شود.

۱۵. تخم گشنیز

تخم گشنیز در درمان بی اشتهایی شدید، بسیار موثر است. مقداری تخم گشنیز را در آب گرم بریزید و اجازه دهید حدود نیم ساعت در آن دم بکشد. محلول را صاف کنید و درست قبل از غذا بنوشید. این کار کمک‌ می‌کند اشتهای‌تان باز گردد.

۱۶. گوجه فرنگی

وجود اسیدهای مختلف در گوجه فرنگی به ترشح مایعات گوارشی کمک می‌کند؛ همین عامل، باعث می‌شود بیش‌تر احساس گرسنگی کنید. برای درمان بی اشتهایی گوجه فرنگی خام بخورید. برای کسب بهترین نتیجه، باید گوجه فرنگی را به صورت مرتب در رژیم غذایی‌تان قرار دهید.

۱۷. تخم شنبلیله

تخم شنبلیله غنی از کربوهیدرات، پروتئین، و اسیدهای سالم است. تخم شنبلیله سطح هموگلوبین خون را افزایش می‌دهد و هم‌چنین، باعث افزایش ترشح مایعات گوارشی می‌شود. مقداری آب را بجوشانید و مقداری تخم شنبلیله را در بخیسانید. اجازه دهید تخم‌های شنبلیله در آب جوش دم بکشند تا آب کمی خنک شود. محول را صاف کنید و به مدت چند هفته، هر روز میل نمایید.

۱۸. آنقوزه

آنقوزه نیز به واقع برای درمان بی اشتهایی بسیار موثر است. یک قاشق پر کره‌ی تصفیه شده را با مقدار اندکی آنقوزه مخلوط کنید. آن را هر روز میل نمایید تا به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

۱۹. مراقبه

بی اشتهایی بیش از آن‌که یک بیماری جسمی باشد، یک اختلال روانی است؛ از این رو، مراقبه می‌تواند در درمان بی اشتهایی بسیار مفید باشد. مراقبه ذهن و روح‌تان را آرام می‌کند. برای انجام مراقبه، فقط لازم است بنشینید، بایستید یا دراز بکشید و به نفس‌های‌تان تمرکز کنید. هم‌چنین، در حین تمرکز بر نفس‌ها می‌توانید مانترا یا عبارات دیگری را تکرار کنید. مراقبه کمک‌تان می‌کند با افکار منفی و درگیری‌های استرس‌زا مبارزه کنید. اگر خودتان به تنهایی قادر نیستید این کار را انجام دهید، می‌توانید به یک گروه مراقبه یا به باشگاه ملحق شوید.

۲۰. طب سوزنی و طب فشاری

طب سوزنی و طب فشاری حس تن‌درستی و آرام را در بدن بالا می‌برند. نقاط خاصی در بدن انسان وجود دارند که با فشار دادن‌شان می‌توان اختلالات زیادی را درمان کرد. این کار باعث ایجاد آرامش خاصی در بدن می‌شود که افکار منفی را از انسان خارج می‌کند.

توجه:برای انجام فنون طب سوزنی و طب فشاری حتما از متخصص آموزش دیده کمک بگیرید.

۲۱. یوگا

درست مانند مراقبه، یوگا نیز به مبارزه علیه درگیری‌های هیجانی و استرس کمک می‌کند. یوگا برای درمان اختلالات غذایی نظیر بی اشتهایی بسیار مفید است. با وجود این، همه‌ی پوزیشن‌های یوگا هم در درمان بی اشتهایی موثر نیستند؛ ولی برخی از آن‌ها می‌توانند برای درمان این اختلال کاملا سودمند باشند.

توجه:به کلاس یوگا بروید یا پوزیشن‌های یوگا را از متخصص یوگا یاد بگیرید.

۲۲. ماساژ

هفته‌ای دو بار ماساژ درمانی می‌تواند برای درمان بیماری بی اشتهایی مفید باشد. ماساژ سطح استرس را پایین می‌آورد و دوپامین و سروتونین، هورمون‌های شادی که برای درمان بی اشتهایی مفید هستند، را افزایش می‌دهد. به خصوص، ماساژ‌های درمانی برای بهبود چنین اختلالاتی مفید هستند. برای آرامش بدن باید شانه‌ها، گردن، کمر، و پایین پاهای‌تان ماساژ داده شود.

توجه:برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب حتما از ماساژ دهنده‌ی حرفه‌ای کمک بگیرید.

۲۳. نعناع

نعناع برای درمان بی اشتهایی بسیار مفید است زیرا این سبزی یک اشتهاآور طبیعی است. نعناع دارای مزه‌ی قوی و منحصر به فرد و رایحه‌ی قدرتمندی است که می‌تواند باعث گرسنگی آدم شود. هم‌چنین، نعناع برای تسکین استرس هیجانی نیز اثربخش است. برای درمان بی اشتهایی عصبی، هر روز صبح ۲ قاشق چای خوری آب نعناع تازه را میل کنید.

هم‌چنین، می‌توانید با افزودن ۲ قاشق چای خوری برگ خشک نعناع به یک فنجان آب داغ، دمنوش نعناع تهیه کنید. البته اول باید اجازه دهید نعناع ۱۰ دقیقه در آب داغ دم بکشد، سپس آن را صاف کنید و در آخر نوش جان نمایید.

۲۴. بابونه

بابونه می‌تواند اعصاب‌تان را آرام کند، و بنابراین قادر است به کاهش سطح استرس و اضطراب نیز کمک نماید. بابونه به بدن‌تان آبرسانی می‌کند و شما را پر از انرژی می‌نماید. روزی یک یا دو بار دمنوش بابونه میل کنید تا بی اشتهایی‌تان بر طرف شود.

۲۵. فرنجمشک

فرنجمشک تقویت کننده‌ی عصبی طبیعی و آرام کننده‌ی ذهن است. این داروی گیاهی استرس را آرام می‌کند، اضطراب را کاهش می‌دهد، و اشتها را بهبود می‌بخشد. فرنجمشک هم‌چنین باعث بهبود کیفیت خواب می‌شود. فقط کافی است یک قاشق چای خوری فرنجمشک خشک شده را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. در ظرف را ببندید تا ۵ الی ۱۰ دقیقه دم بکشد. هر روز به مدت ۲ هفته از این دمنوش میل کنید.

توجه:مصرف بیش از اندازه‌ی این گیاه دارویی می‌تواند باعث افزایش اضطراب شود.

۲۶. میوه‌ی درخت ارس

میوه‌ی درخت ارس سرشار از روی است که می‌تواند باعث تحریک تولید مایعات گوارشی شود. ۵۰ گرم از میوه‌ی خشک شده‌ی درخت ارس را خرد کنید و به یک لیتر آب انگور سفید اضافه کنید. اجازه دهید این محلول دو هفته بماند. سپس، قبل از غذا یک لیوان از آن را نوش جان فرمایید. این روش درمانی کارکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و باعث گرسنگی‌تان می‌شود.

۲۷. جعفری

جعفری در کاهش نفخ معده موثر است و از این طریق، می‌تواند اشتها را بیش‌تر کند. چند برگ تازه‌ی جعفری را در آب گرم بخیسانید. اجازه دهید برگ‌های جعفری یک ساعت و نیم در آب گرم دم بکشند و سپس، دمنوش را صاف کنید. این دمنوش را ۳۰ دقیقه قبل از غذا بنوشید.

توجه:مصرف بیش از حد جعفری می‌تواند باعث ناراحتی معده شود.

۲۸. ترخون

ترخون گیاه دارویی بسیار مفیدی برای رهایی از شر بی اشتهایی است. این گیاه باعث تحریک ترشح مایعات گوارشی می‌شود و به فرایند سوخت و ساز کمک می‌کند. بنابراین، ترخون می‌تواند اشتها را افزایش دهد. هم‌چنین این گیاه دارویی بی‌ خوابی را نیز درمان می‌کند و گردش خون را بهبود می‌بخشد. برای درمان بی اشتهایی عصبی می‌توان از ترخون خشک شده در سالادها و سوپ‌ها استفاده کرد.

۲۹. گل راعی

گل راعی می‌تواند اضطراب و افسردگی را درمان کند. بنابراین، این گیاه دارویی می‌تواند بی اشتهایی عصبی، این اختلال روانی‌، را درمان نماید. گل راعی را می‌توان به صورت تنتور نیز استفاده کرد. برای تسکین این مشکل باید روزی سه مرتبه از این گیاه دارویی استفاده کنید.

توجه:همراه گل راعی از داروهای ضد افسردگی استفاده نکنید.

۳۰. گل سپاسی

ریشه‌ی گل سپاسی به درمان بی اشتهایی کمک می‌کند. ریشه‌ی گل سپاسی به درمان مشکلات مربوط به سوءهاضمه کمک می‌کند؛ و از این طریق، باعث افزایش اشتها می‌شود. ریشه‌ی گل سپاسی را می‌توان به صورت تنتور و قرص مصرف نمود. این گیاه دارویی حاوی ماده‌ی شیمیایی تلخ مزه‌ای به نامسکوایریدوئیداست که باعث افزایش ترشح مایعات گوارشی، صفرا، و بزاق دهان می‌شود؛ به این ترتیب، به گوارش کمک می‌کند.

توجه:آن‌هایی که از التهاب یا زخم معده رنج می‌برند نباید از این درمان خانگی استفاده کنند.

۳۱. یونجه

سال‌ها است که این گیاه دارویی برای درمان اختلالات معده به کار می‌رود. یونجه کمک می‌کند اشتهای‌ از دست رفته‌تان را دوباره به دست بیاورید. تنتور یونجه می‌تواند برای درمان بی اشتهایی مفید باشد. هم‌چنین یونجه خستگی جسمی و روانی را نیز درمان می‌کند. برای درمان بی اشتهایی عصبی می‌توانید روزانه تا ۱۰۰۰ میلی‌گرم یونجه مصرف کنید.

۳۲. خار مقدس

این تقویت کننده‌ی طبیعی گوارش به دلیل حضور نیاسین تلخ مزه است. خار مقدس باعث افزایش ترشح مایعات گوارشی و صفرا می‌شود. این گیاه دارویی اشتها را تحریک می‌کند و به گوارش کمک می‌نماید. برای معالجه‌ی بی اشتهایی می‌توانید از تنتور خار مقدس نیز استفاده کنید.

توجه:زنان باردار نباید از این گیاه استفاده کنند.

۳۳. گندنای کوهی

گیاه گندنای کوهی یک محرک گوارشی است که با افزایش بزاق دهان و اسید معده، اشتها را زیاد می‌کند. روزانه سه چهارم قاشق چای خوری از این گیاه را میل کنید تا بی اشتهایی‌تان درمان شود. گندنای کوهی می‌تواند به بهبود فرایند گوارش کمک کند.

۳۴. قنطوریون صغیر

گیاه قنطوریون صغیر گیاه دارویی محرک اشتها است که باعث افزایش ترشح مایعات معده می‌شود و به گوارش کمک می‌کند. برای درمان اختلالات کبد و هم‌چنین بازگرداندن اشتهای از دست رفته می‌توانید این گیاه را به صورت دمنوش یا تنتور مصرف کنید.

توجه:اگر باردار هستید، از این گیاه دارویی استفاده نکنید.

۳۵. رزماری

به هم ریختن تعادل شیمیایی در سلول‌های مغزی ممکن است باعث ایجاد بی اشتهایی شود. رزماری گیاهی است که به واقع می‌تواند در تغذیه‌ی سلول‌های مغزی مفید و موثر باشد. بنابراین، مصرف رزماری می‌تواند افراد مبتلا به علائم بی اشتهایی عصبی را درمان کند. چند عدد برگ رزماری را در یک فنجان آب بجوشانید. بگذارید مدتی دم بکشد و سپس این دمنوش را صاف کنید. بعد از این‌که کمی خنک شد، آن را نوش جان کنید. برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب بهتر است این دمنوش را روزی دو تا سه بار میل کنید.

۳۶. قاصدک

گیاه قاصدک برای درمان مشکلات مربوط به دستگاه گوارشی بسیار عالی عمل می‌کند. قاصدک مشکل بی اشتهایی را در افراد مبتلا به این اختلال غذایی حل می‌کند و سبب افزایش اشتها می‌شود. برای درمان این اختلال می‌توانید به صورت مرتب از عصاره‌ی قاصدک استفاده کنید. تا وقتی علائم بی اشتهایی کاملا از بدن‌تان خارج نشوند، به مصرف مرتب این گیاه دارویی ادامه دهید.

۳۷. شیرین بیان

شیرین بیان مانند یک داروی ضد افسردگی عمل می‌کند. این دارویی گیاهی غشای مخاطی مجاری گوارشی را پاکسازی می‌کند. با پاک شدن ناحیه‌ی گوارشی از باکتری‌ها، اشتها به حالت معمول باز می‌گردد. برای درمان بی اشتهایی می‌توانید از عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین بیان استفاده کنید.

توجه:بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید از مصرف این داروی گیاهی اجتناب کنند.

۳۸. گیاه خوک طلایی

این گیاه دارویی در برخی کشورها به شکل گسترده‌ای به عنوان داروی محرک گوارش شناخته می‌شود. بنابراین، گیاه خوک طلایی می‌تواند به بهبود اشتها کمک کند. اجزای موجود در گیاه خوک طلایی با باکتری‌ها و قارچ‌ها مبارزه می‌کنند. هم‌چنین، برای خلاصی از شر بی اشتهایی عصبی می‌توانید از داروهای تولید شده از ریشه‌ی این گیاه استفاده کنید.

۳۹. جو

جو یک داروی گیاهی تقویت کننده‌ی اعصاب است که به عنوان داروی ضد افسردگی عمل می‌کند و ناراحتی مربوط به غشای مخاطی را کاهش می‌دهد. با این‌که زمان تاثیر مصرف جو کمی طولانی‌تر از سایر روش‌های درمانی است، ولی این تاثیرات همیشگی است. جو استرس جسمی و خستگی عصبی را درمان می‌کند. اجزای این گیاه مانند سیلیس، ویتامین ب کمپلکس، کلسیم، ساپونین، ویتامین A و غیره باعث افزایش سوخت و ساز، بهبود گردش خون، درمان بی اشتهایی عصبی می‌شوند.

۴۰. کندورانگو

گیاه کندورانگو حاوی برخی مواد خاصی است که به تحریک ترشح بزاق و مایعات معده کمک می‌کنند. این گیاه هم‌چنین به بازگشت میل از دست رفته‌ی بیمار به غذا کمک می‌نماید؛ و از این طریق، فرد می‌تواند مواد مغذی را که از آن‌ها محروم مانده است، به بدن‌اش برگرداند. یک و نیم گرم از کندورانگوی خرد شده را در یک فنجان آب سرد بریزید و آن را حرارت دهید تا به جوش بیاید. سپس بگذارید این محلول خنک شود؛ آن‌گاه آن را صاف کنید و از نوشیدن این جوشانده لذت ببرید.

۴۱. ریحان

بیماران مبتلا به بی اشتهایی بیش از دیگران در معرض عفونت‌ها قرار دارند؛ زیرا دستگاه ایمنی‌شان نسبت به دیگران ضعیف‌تر است. ریحان کارکرد دستگاه ایمنی را بهبود می‌بخشد و هم‌چنین اشتها را بیش‌تر می‌کند. ۴ تا ۵ برگ ریحان را در یک فنجان آب جوش بیندازید. اجازه دهید این برگ‌ها چند دقیقه در آب جوش دم بکشند و سپس، این دمنوش را صاف کنید. برای درمان بی اشتهایی این دمنوش را به شکل مرتب مصرف کنید.

۴۲. بابا آدم

گیاه بابا آدم به ترشح مایعات گوارشی در معده‌تان سرعت، و به اشتهای‌تان بهبود می‌بخشد. ریشه‌ی گیاه بابا آدم غنی از فیبر غذایی است که به تنظیم کارکرد مجرای گوارشی کمک می‌کند. می‌توانید این گیاه را به صورت قرص نیز مصرف کنید.

توجه:زنان باردار نباید از ریشه‌ی گیاه بابا آدم استفاده کنند.

۴۳. آب تره

اجزای مغذی موجود در گیاه آب تره به تولید مایعات گوارشی کمک می‌کنند؛ به این ترتیب، با مصرف این گیاه عملکرد دستگاه گوارشی بهبود می‌یابد. چند شاخه آب تره را روی سالادتان بریزید و ۱۰ دقیقه پیش از غذا آن را میل کنید تا اشتهای‌تان بیش‌تر شود.

۴۴. چای سبز

چای سبز محرک گوارشی بسیاری محبوبی است که به بهبود کارکرد مجاری گوارشی کمک می‌کند. چای سبز نه تنها اشتها را افزایش می‌دهد، بلکه خستگی، اضطراب، و استرس را نیز کاهش می‌دهد. روزی دو تا سه بار چای سبز بنوشید تا از فواید آن بهره‌مند شوید.

چه بکنید!

الف. غذاهایی بخورید که غنی از ویتامین ب کمپلکس باشند، زیرا این ویتامین‌ها برای درمان بی اشتهایی مفید هستند.

ب. پیش از غذا سبزیجات، سوپ، یا سالاد بخورید، زیرا این خوراکی‌ها اشتهاآورهای خوبی هستند.

پ. سعی کنید غذاهای تند بیش‌تری بخورید، زیرا این گونه غذاها اشتهای‌تان را بیش‌تر می‌کنند.

ت. هم‌چنین می‌توانید برای بازگشت به وزن طبیعی بدن‌تان، پس از مشورت با پزشک، از مکمل‌های تغذیه‌ای استفاده کنید.

ث. در طول روز آب زیاد بنوشید، ولی فقط به نوشیدن آب اتکا نکنید.

ج. بیمار مبتلا به بی اشتهایی باید توسط خانواده‌ و دوستان‌اش مورد حمایت و کمک قرار بگیرد.

چ. غذاها یا مکمل‌های غنی از روی بخورید.

ح. ویتامین B6 و اسیدهای چرب مصرف کنید، زیرا آن‌ها به درمان ضربه‌های هیجانی و اختلالات غذایی کمک می‌کنند.

چه نکنید!

الف. هرگز صبحانه را از وعده‌های غذایی‌تان حذف نکنید. در طول روز وعده‌های غذایی کوچک بخورید.

ب. هرگز از گردهمایی‌های اجتماعی دوری نکنید، زیرا شرکت در این گونه فعالیت‌ها به درمان این اختلال کمک می‌کند.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج

«علی شیرین‌زاد» با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رای و «مصطفی سعیدی سیرایی» با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رای به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه یافتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، انتخابات مجلس شورای اسلامی در مرکز استان البرز در حالی به اتمام رسید که رقابت میان دو کاندیدا همچنان ادامه دارد و به مرحله دوم راه یافت. بر اساس آمار نهایی انتخابات مجلس ۱۴۰۲ حوزه انتخابیه شهرستان کرج از مجموع ۳۴۱ هزار و ۵۱۸ رأی از آرا صحیح صندوق‌ها، علیرضا عباسی با ۱۰۸ هزار و ۲۴۱ رأی به عنوان نمایندگان مردم حوزه انتخابیه فوق به مجلس راه یافت.

همچنین علی شیرین زاد با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رأی و مصطفی سعیدی سیرایی با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رأی به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه می‌یابند. در ادامه به معرفی ۲ کاندیدایی که در مرحله دوم انتخابات مجلس با هم رقابت خواهند کرد، می‌پردازیم.

علی شیرین‌زاد کیست؟

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی متولد سال ۱۳۵۰ در نظام‌آباد تهران است و از سال ۱۳۵۳ در استان البرز سکونت دارد. او متأهل بوده و دارای سه فرزند است.

وی دوره کارشناسی خود را در رشته فیزیک کاربردی و کارشناسی ارشد را در رشته مدیریت فرهنگی گذرانده و هم اکنون دانشجوی دکتری مدیریت رسانه است.

شیرین‌زاد پایان نامه کارشناسی ارشد وی با عنوان طراحی الگوی مناسب مدیریت فرهنگی کلان‌شهر کرج مورد توجه و حمایت سازمان تشخیص مصلحت نظام در مرکز تحقیقات استراتژیک قرار گرفت.

وی سابقه حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال‌های گذشته را نیز دارد و در این دوره هدف خود را با تعریف شعاری مبنی بر «گره‌ای باز کنیم» اعلام کرده است.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور اول انتخابات مورد حمایت لیست شورای نیروهای انقلابی بوده و دیگر لیست‌های مرتبط با حزب انقلابیون حمایت خود را از وی اعلام کردند.

سوابق مصطفی سعیدی سیرایی را بشناسید

مصطفی سعیدی سیرایی اهل روستای سیرا دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است. او ۴۴ سال دارد و دارای همسر و دو فرزند دختر است.

وی کارشناس مدیریت و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی دریافت کرده است. مشاور شهردار کرج، رئیس اداره رفاه کارکنان و اماکن عمومی شهرداری کرج، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی اعتبار کارکنان شهرداری کرج، مسئول بازرسی سازمان بازیافت شهرداری کرج، رئیس اداره حفاظت فیزیکی شهرداری کرج، مسئول حراست منطقه ۸ شهرداری کرج، مسئول حراست معاونت فنی و عمرانی شهرداری کرج و مسئول حراست سازمان اتوبوس رانی شهرداری کرج از دیگر سوابق اجرایی وی است.

حضور چند ماهه در کرسی مدیریت شهری فردیس و کرج در فاصله زمانی کوتاه از دیگر سوابق اجرایی او است و در هر دو پست مدیریتی توسط شورای شهر استیضاح شد.

بیست‌ویکم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ دور دوم انتخابات مجلس میان این دو کاندیدا برای تصدی کرسی مجلس حوزه انتخابیه کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا برگزار خواهد شد.

کد خبر 749280

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج
  • آشنایی با 10 بازیکن تند و تیز لیگ قهرمانان اروپا (+عکس)
  • اخراج عالیشاه درست بود/ بازیکنان قصد عصبی کردن داور را داشتند
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در میانه و شبستر
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • آشنایی با ۸ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در تبریز
  • آشنایی با ۸ کاندیدای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در تبریز
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند