Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - برترين ها - ايمان عبدلي:
رضا کيانيان يا (توهين هفته)
حضور رضا کيانيان در يک نشست زيست محيطي و واکنش او نسبت به يکي از فعالان محيط زيست واکنش هاي زيادي را در فضاي مجازي به همراه داشت. به طور خاص رسانه هاي اصولگرا جملات کيانيان را در آن جدل زيست محيطي توهين آميز قلمداد کردند و اصلا صرف حضور او و هديه تهراني و ديگران را در چنين کمپين هايي را تبليغاتي و بي ثمر دانسته اند! اما آيا واقعا کيانيان و ديگران نبايد در چنين نشست هايي حضور پيدا کنند؟
واقعيت داستان اين است که رسانه هايي که نسبت به حضور کيانيان واکنش نشان داده اند و در واقع غلو نمايي کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بيشتر به خاطر سوابق و موضع گيري هاي کيانيان خيلي او و امثال هديه تهراني را قبول ندارند. کما اين که غالب هنرمندان در تمام مقاطع سياسي طرف اصلاحاتي ها را مي گيرند و البته که وراي ژست هاي رسانه اي براي عموم رسانه ها آن موضع گيري ها مهم تر از هر چيز ديگري است، يعني مي توانند کارنامه ي درخشان يک بازيگر غير همسو را زير سئوال ببرند، چون موافق آن ها نبوده و يا برعکس. اين واقعيت را که بپذيرم بهتر مي توانيم شرايط را تحليل کنيم. کيانيان با کوچکترين اشتباه و يا تندي سوژه مي شود، چون قبل تر در هنگامه ي فلان انتخابات طرف کانديداي ما بوده پس به زعم آن ها بايد از فرصت ها استفاده کرد و لهش کرد!

البته اين ها ما را از اصل موضوع دور نمي کند. همين ستون کمتر از دو ماه پيش کيانيان را به خاطر حضور در بيلبورد ها سوژه کرده بود. آن روز نوشته بوديم که حضور کيانيان در بيلبورد فلان دمنوش متناسب با شان او نيست و اين که پاسخ مي دهد من مال مردم نيستم، کمي متناقض است، اما اين بار انصافا حضور او و امثال او را در نشست هاي زيست محيطي را بايد قدر بدانيم حتي اگر عده اي چشم بر واقعيت ببندند و درگير تعلقات جناحي شده باشند. فرض کنيد او در آن نشست حضور نداشت؟ چند نفر از ما متوجه مي شديم، چند نفر جمع شده اند و دغدغه‌ي آب دارند؟
در واقع امثال کيانيان و سلبريتي هايي که در چنين جمع هايي حاضر مي شوند از اسم خودشان به نفع محيط زيست خرج مي کنند و اين که گمان کنيم مثلا هديه تهراني با يوزپلنگ ايراني قصد خودنمايي دارد، بدبينانه و کينه توزانه است. بله! فعالان زيست محيطي زيادي هستند که گمنام اند و سال ها در جهت حفظ اندک فضاي جنگلي و اندک منابع و آبي تلاش مي کنند و کار اصلي را آنها کرده اند، اما تا چهره ها وارد چنين حوزه هايي نشوند، در فضاي رسانه زده امروز شناخته نمي شوند و اصلا حرفشان به گوش مردم نمي رسد. در مورد اين داستان هم حاشيه سازي و کاور کردن اصل موضوع که دغدغه حفظ منابع طبيعي غير قابل تکرار است از هر چيزي مهم تر است. صرف چند جمله را بزرگنمايي کردن نه به درد دنياي ما مي خورد، نه به درد آخرت آيندگان. مصداق بحث هاي ژورناليستي بيهوده و فرسايشي همين ماجراي کيانيان است. کاش حداقل درخت و آب را سياسي نکنيم و براي چهره هايمان، مساله مشارکت اجتماعي را هزينه ساز نکنيم.
مهدي طارمي يا (خيريت هفته)
ناشي گري؛ از بازيکن تا مدير
برخلاف آن چه که هواداران افراطي آبي و قرمز فکر مي کنند، بايد دست عادل را بوسيد که در افشاگري رحم ندارد و حتي شب قبل از بازي با الهلال دست طارمي را رو مي کند. اين که بازي ملي داريم و آرامش تيم مهم است و اين حرف ها بيشتر مصداق کلاغ را جاي قناري رنگ کردن و از احساسات مردم براي پوشاندن اشتباهات خودمان استفاده کردن است. اتفاقا عادل خوب موقعي دست طارمي را رو کرد تا بدانيم اگر پرسپوليس در حساس ترين مقطع فصل درگير حاشيه مي شود، ضربه را از کجا مي خورد؟ ستاره ي نابالغي که همه چيز را شُل مي گيرد و اصلا ظرفيت رواني چنين موقعيتي را ندارد. کاري با پرسپوليس کرد، کارستان!
حالا بهتر مي فهميم حرفه اي بودن يک بازيکن فقط در بدنسازي مناسب و عدم اعتراض به داور نيست. اين ها گزاره هاي ساده اي از حرفه اي گري بازيکن فوتبال است، که از لا به لاي گزارش هاي فوتبال دريافت کرده ايم. حرفه اي بودن يک بازيکن اما ابعاد بزرگتري دارد. طارمي و امثال او شايد فکر مي کنند هنوز در کوچه هاي خاکي بازي مي کنند که چنين فارغ و رها فقط به منفعت شخصي فکر مي کنند. البته يک چيزهايي هم شنيده اند که با چهار تا پُست مجازي و موضع گيري جسته گريخته سياسي حاشيه امنيت هم خواهند دشت. فکرش را کنيد طرف پولي که ميشد رضايت ريزه اسپور را بگيرد به جيب زده و...

ناشي گري؛ از مردم تا مردم
با چنين شرايطي چرا بايد پرسپوليس از پسِ الهلال بر بيايد؟ برانکو تا کجا مي تواند اين درخت کم جان را هرس کند و جان ببخشد؟ بر مبناي همين واقعيت است که کي روش چراغ دست مي گيرد در ليگ هاي درجه دوم اروپايي و دنبال بازيکن دو رگه مي گردد. اصلا بازيکنان را رها کنيد! ما در فرهنگ هواداري هم حرفه اي نيستيم. هر شکستي را به عوامل بيروني ربط مي دهيم و ذهن متوهم داريم. با همه‌ي حواشي تاثير گذار هفته ي گذشته در واقع اين کيفيت فني الهلال بود که پرسپوليس را شکست داد؛ به همين سادگي!
پرسپوليس چهار تا خورد. استقلال شش تا خورده بود. قرمز و آبي نه براي موقعيت هاي همديگر بلکه براي ناکامي ها همديگر کري مي خوانند. يعني روي شوربختي هايشان مسابقه مي دهند. فوتبال تبديل به ديگي از فرصت ها شده که در آن فقط هواداران هيزم مي شوند تا چرخه ي مالي سود آور براي بازيکن مدير و...را تامين کنند. هيچ نشاني از پيشرفت و مسئوليت پذيري مشاهده نمي شود. با کي روش و برانکو هم موقتا خوش خواهيم بود و به محض اين که داستان از حوزه مسئوليت آن ها خارج مي شود شکست خورده محض هستيم. طارمي بيشتر به اوضاع ما مي آيد! برانکو و کي روش که اجنبي هستند! راست مي گفت قلعه نويي اين اجنبي ها اين جا چه مي کنند؟ الکي اميدوارمان مي کنند و گاهي يادمان مي رود تا چه حد تنزل کرده ايم. ما را هنوز به خيريت و حکمت و اين عناوين آرامش ساز خوش است.
کردهاي عراق يا (قوميت هفته)
همه پرسي کردستان عراق انجام شد و خب نتيجه غير منتظره نيست. مساله ي عراق مساله غامضي است. مساله قوميتي که به سمت ملت حرکت مي کند. نژاد و زبان پيشينه و.. کردها ظاهرا همه چيز براي ملت شدن را دارند، اما براي حرکت تاريخي يک ناسيوناليسم قومي به سمت يک ناسيوناليسم مرزبندي و قراردادي شده اين ها کافيست؟
ناسيوناليسم قومي بيش از هر چيز به عواطف و احساست نژادي تاکيد دارد. يعني کردها مثل يک فاميل و خانواده احساس تعلق خاطر به هم مي کنند اين جنس همبستگي موجود در ميان آن ها را هر کدام از ما در ميان اطرافيان مان داريم. منتهي اين حس را به يک جمعيت بزرگ که تعميم بدهيد مي شود حساب همين کردهاي عراق. همان ها که با رژيم بعثي صدام مشکل داشتند و پس از قدرت گرفتن اهل تشيع در عراق نتوانستند سهم مورد دلخواهشان را بگيرند و دوباره با حکومت مرکزي به مشکل برخوردند و حتي بي ميل به داعش هم نبودند. در هر صورت وجود منابع سرشار نفتي در استان هاي کرد نشين عراق اين توان را به آن ها داده که در موقعيت ملت و دولت قرار بگيرند. هر چند که دولت - ملت سازي در ذات خودش نوعي ديگر گريزي دارد اما ظاهرا اين تنها را رستگاري در اذهان کرده ها بوده و در اين ميان اگر اردوغان حس خوبي نسبت به داستان ندارد از با پ.ک.ک است و مي ترسد که قدرت گرفتن کردها به تماميت ارضي ترکيه خدشه وارد کند.

کردها به هر حال در ايران، ترکيه و سوريه و عراق جمعيت قابل ملاحظه اي دارند و دولت سازي آن ها پس لرزه هايي در تمام منطقه خواهد داشت. از همين جهت هم هست که له يا عليه اين حکايت حرف زدن کار دشواري است. تنها چيزي که مي تواند حسي از بي طرفي را در قضاوت چنين حکايت هايي بدهد مرور روند هاي تاريخي است. در طول تاريخ کجا و کدام تبارها هوس ناسيوناليسم قومي کرده اند و سمت ملت سازي رفته اند؟ مثل پاکستان و هند و همين هفتاد سال پيش که نگاهي به حال و روز پاکستان نشان مي دهد که اقدام موفقيت آميزي نبود و همين بنگلادشي که از کنار اين جدايي پديد آمد هم کشور قابل ملاحظه اي در مناسبات سياسي نيست. خلاصه که هر جاي تاريخ را که نگاه بياندازيد؛ حرکت از سمت ناسيوناليسم قومي به سمت ملت سازي عاقبت خوشي نداشته است، انگار بهتر است آن ناسيوناليسم توان توشه اش را در جلب نظر حکومت داخلي که که در آن زيست مي کند بگذارد و به مرور سهم خودش را مطالبه کند. مي دانيم که فوق العاده دشوار و صعب العبور است اين مسير و البته نياز به حکومت هايي پذيرنده دارد اما صرف قوميت نمي تواند دليل کافي براي ملت سازي باشد. گاه مثل ايتالياي سده ها پيش بدون قوميت هم مي شود ملت سازي کرد و موفق بود و يا حتي مثل آلمان مي شود دوک نشين ها را زير يک پرچم آورد، اما در مورد نمونه هايي مثل کردها تاريخ جواب مثبتي ندارد.
عزاداران حسيني يا (درک متقابل هفته)
از خوشبختي ماست که اين ده روز خيابان ها مثل روزهاي قبل، صرفا محل گذر و شتاب نيست. حالا در اين روزها و شب ها خيلي ها در خيابان سکونت دارند و زندگي شکل ديگري به خود مي گيرد. افراد در قالب هاي مختلف (ايستگاه ها صلواتي، دسته هاي عزاداري و...) ساکن خيابان مي شوند و محرم از «معابر»، فرصتي براي تماشا کردن و تماشا شدن مي سازد. در واقع نسبت ها عوض مي شوند (نسبت مردم و خيابان) و خب براي خيابان ها و مردمي که به اين شکل از زيستن عادت ندارند و هيچ گاه به آن خو نکرده اند، اتفاق تازه اي است که بايد آسيب شناسي شود تا سوهاضمه ي رواني ايجاد نکند.
جمعيت با ادوات موسيقي صدا ايجاد مي کنند و با ليوان هاي چاي مشارکت مي طلبند و از همه مهم تر با حضور خودشان در خيابان پي کسب هويت هستند.همان چيزي که برخي خودنمايي قلمداد مي کنند. در کنار جمعيت غالب اين شب ها عده اي ديگر هم هستند دنيا برايشان همان رنگ روزهاي گذشته را دارد و تقويم تاثيري در زندگي شان نگذاشته! و در نگاهي انتقادي (به هر دليل) همراه و همگام عزاداران نيستند. داعيه اين عده منطق مداري است که البته طي سال هاي گذشته همراه با مُد جامعه ايراني پر رنگ تر هم شده است. آن ها نقد مي کنند، دليل علمي مي آورند و از نقض حقوق شهروندي مي گويند و اصلا خيل عزاداران حسيني را زير سئوال مي برند، حرف هايي که حداقل در تاکسي و پياده رو سرانجام مشخصي نخواهد داشت.

انتقاد ها احتمالا بجاست، تضاد ها زياد است و هر سال بيشتر هم مي شود. بعضي افراد با شمايلي عزاداري مي کنند که ارتباطي با نهضت امام حسين(ع) ندارد، اصلا انگار اين عزاداري ها قرار است جاي خالي خيلي چيزهاي ديگر را پر کند، اما همه ي اين حرف ها بماند براي وقتي ديگر! فعلا بايد به امکاني که داريم فکر کنيم و شکاف امکان و ايده آل را با بردباري و گفت و گو پر کنيم. امکان ما يا تقويت دو قطبي و نزاع و اين بحث هاي بيهوده است و يا همراهي و احترام. انتخاب همراهي و گفت و گو بهانه خوبي براي درک متقابل است، اصلا همان پز و افه ي منطق و عقلانيت هم توصيه به گفت و گو مي کند نه خصم، اين گونه شايد آرام تر و مدني تر کنار هم زندگي کنيم. مقصود اين که؛ نه صرفا هر کس که عليه مذهب باشد با پرستيژ است! اتفاقا پرستيز از هويت آدم هايي مي آيد که به تمام تکه هاي سازنده‌ي پازل ذهني خودشان احترام مي گذارند و هيچ بخشي از وجودشان را حذف نمي کنند و با تمام خودشان در صلح هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۸۱۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه پیشنهاد سرمربی را پذیرفت/ تمرین استقلال با حضور هواداران

به گزارش خبرگزاری مهر، به پیشنهاد جواد نکونام سرمربی استقلال و موافقت باشگاه، تمرین فردا با حضور تماشاگران برگزار می‌شود.

آبی پوشان از ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه در کمپ زنده یاد ناصر حجازی تمرین خود را آغاز می‌کنند و هواداران با حضور در کمپ می‌توانند از تیم محبوب خود حمایت کنند.

استقلال روز دوشنبه هفته آینده در هفته بیست و ششم در ورزشگاه آزادی به مصاف ذوب آهن می‌رود.

کد خبر 6095333

دیگر خبرها

  • باشگاه پیشنهاد سرمربی را پذیرفت/ تمرین استقلال با حضور هواداران
  • تمرین استقلال با حضور تماشاگران برگزار می‌شود
  • یورگن کلوپ، مرد هزار چهره! تیزر جالب کمپانی آلمانی مشاوره مالی با حضور سرمربی لیورپول / فیلم
  • تمجید ویژه از طارمی؛ حضور او برای اینتر یک گام به جلو است
  • گزارشگر ایتالیایی: طارمی خرید بسیار مفیدی برای اینتر است
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • طارمی عامل خروج یک ستاره از اینتر
  • طارمی عامل خروج «الکسیس سانچز» از اینتر
  • طارمی دومین رئیسش در پورتو را می‌بیند
  • طلوع کیان:مهمتر از صعود بازیابی چهره معتبر تیم ملی والیبال در عرصه بین المللی است/ بازیکنان غایب اردو عذر موجه ارائه کردند