Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@14:08:10 GMT

يک بارداري چند سونوگرافي مي خواهد؟

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۳۱۶۲

يک بارداري چند سونوگرافي مي خواهد؟

خبرگزاري آريا -

●يکي از پزشکان در اين باره مي گويد:
سونوگرافي هاي افراطي به سلامت جنين لطمه مي زند براي يک خانم باردار، هيچ چيزيلذت بخش تراز ديدن و شنيدن صداي قلب جنيني که در رحم اش در حال رشد است، نيست. خيلي از مادران باردار دوست دارند در فواصل کوتاه، عکس جنين خود را بر صفحه مانيتور ببينند و از سلامت او مطمئن شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

...
حتي گاهي اين امر به سرگرمي تجملاتي تبديل مي شود و خانم هاي باردار هر ماه با مراجعه به پزشک مي خواهند عکسي از فرزندشان تهيه کنند و آن را قبل از آغاز عکس هاي نوزادي در آلبوم بگذارند و تاريخ بزنند تا در آينده فرزندشان بتواند عکس هاي دوران جنيني خود را هم ببيند.
با اين همه، بايد گفت گرچه با پيشرفت علم، سونوگرافي اين امکان را ايجاد کرده که پزشک بتواند جنين را ديده و از سلامت او آگاهي کسب کند، اما انجام غير ضروري و بيش از حد آن نيز مي تواند مشکلاتي براي جنين پيش آورد. براي کسب اطلاعات بيشتر در مورد تعداد دفعات لازم سونوگرافي در دوران بارداري و مضرات انجام بيش از حد آن گفتگويي با دکتر آزيتا صفارزاده، متخصص زنان و زايمان، انجام داده ايم.
▪ انجام چند بار سونوگرافي در طول دوران بارداري الزامي است؟
ـ چهار مرتبه.
بار اول در ابتداي بارداري براي آنکه مشخص شود بارداري در داخل رحم است يا خارج از آن. بار دوم در هفته 12 است؛ بار سوم در هفته 22 و بار چهارم در هفته 32.
▪ در هر سونوگرافي چه مسايلي بررسي مي شود؟
ـ اين بستگي به سن جنين دارد. در سونوگرافي که در ابتداي بارداري انجام مي شود پزشک مي خواهد مطمئن شود بارداري در داخل رحم اتفاق افتاده يا خارج از رحم است. در هفته 12 جنين بسيار شبيه به نوزاد است و پزشک، اندام هاي متفاوتي مانند پشت گردن، بيني، معده، مثانه، شکل و فرم سر و متقارن بودن اعضا را چک مي کند.
در اين هفته به وضوح صداي قلب جنين شنيده مي شود. آنچه براي پزشک بيش از هر چيز ديگري مهم است اندازه گيري قد جنين از نوک سر تا پايين باسن است تا بتواند سن دقيق بارداري را اعلام کند.
نکته بعدي اندازه گيري عرض گردن است که اگر بالاتر يا مساوي با 3 ميلي ليتر باشد، پزشک آزمايش آمنيوسنتز (نمونه برداري از پرزهاي جنيني شناور درون مايع آمنيون) تجويز مي کند تا احتمال وجود هرگونه آنرمالي کروموزمي شناخته شود. در هفته بيست و دوم بارداري جنين از بالا تا پايين چک مي شود. آنچه بيش از هر چيز ديگري مورد توجه پزشک است، مشاهده اندام هاي داخلي به ويژه قلب و سر است.
پزشک همچنين ميزان رشد جنين و کيفيت تبادلات بين مادر و جنين به کمک بند ناف و جفت و مايع آمنيوني را هم چک مي کند. در اين هفته آنچه بر صفحه مانيتور مشخص مي شود، جنيني است که مدام حرکت مي کند و تمام اندام هاي او شکل گرفته است. همچنين زمان ايده آلي براي فهم اين موضوع است که جنين شما دختر است يا پسر. در هفته 32 بارداري بررسي اندام هاي مغزي اهميت زيادي پيدا مي کند و اينکه رشد جنين در حد طبيعي است يا خير. در واقع در اين هفته جنين شما بزرگ شده و جاي کمتري براي حرکت دارد. به همين دليل آنچه شما در صفحه مانيتور مشاهده مي کنيد، چندان قابل تشخيص از هم نيست چون اندام هاي جنين در هم جمع شده است.
▪ در چه شرايطي بيش از اين 4 مرتبه سونوگرافي تجويز مي شود؟
ـ در صورتي که مشکلي در سونوگرافي ديده شود يا خانم باردار مبتلا به فشار خون يا ديابت يا بيماري هاي ديگر باشد يا احتمال کوچک بودن جنين داده شود يا بارداري چندقلو باشد، لازم است تعداد سونوگرافي ها بيشتر شود.
▪ در اين شرايط معمولا در کدام هفته ها تعداد سونوگرافي ها بيشتر مي شود؟
ـ معمولا در سنين بالاتر بارداري و نزديک به پايان بارداري (بين 28 تا 36 هفتگي) احتمال تکرار سونوگرافي به فاصله 2 تا 3 هفته بسيار زياد است.
▪ آيا انجام بيش از حد سونوگرافي هم مي تواند مضر باشد؟
ـ بله؛ نبايد اين را فراموش کرد که سونوگرافي به هر حال از جنس امواج است و مي تواند جنين را گرم کند و در صورتي که به دلايلي پزشک تعداد سونوگرافي بيشتري تجويز کند، انجام سونوگرافي دوبعدي بلااشکال است اما به ويژه سونوگرافي سه بعدي و چهاربعدي که در آن از چند جهت به جنين اشعه تابانده مي شود، مي تواند سبب بالا رفتن درجه حرارت جنين شود و در سنين پايين بارداري انجام آن اصلا توصيه نمي شود؛ چون سبب داغ شدن قلب جنين خواهد شد. سونوگرافي نوعي تکنولوژي است که فقط در شرايط لازم بايد مورد استفاده قرار بگيرد.
منبع:روزنامه سلامت


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۳۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در این همایش گفت: آمار‌های غیر رسمی در کشور نشان می‌دهد سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در کشور انجام می‌شود که بسیار نگران کننده است و لازم است تا همه دستگاه‌ها در این زمینه فعالیت‌های جدی کنند.

ذاکریان افزود: سال ۱۴۰۰ با هدف جلوگیری از سقط عمد جنین موسسه نفس از مشهد شروع به فعالیت کرد و تا الان بیش از ۳۰۰۰ مورد جلوگیری از سقط عمد جنین در کشور توسط این موسسه انجام شده است.

وی بیشترین دلیل سقط عمد در کشور را ناسازگاری زوجین و احساس عدم امنیت عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • خریداری سونوگرافی پیشرفته بیمارستان شهدای هندیجان 
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • زنگ خطر سقط جنین در جامعه