Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@13:41:32 GMT

مصرف فست‌فودها باید هر چند وقت یک بار باشد؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۷۰۰۲

مصرف فست‌فودها باید هر چند وقت یک بار باشد؟

یک متخصص تغذیه درباره میزان مصرف فست فودها توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش مشرق، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مضرات بی رویه مصرف فست فودها گفت: مصرف فست فودها محتوای چربی اشباع رژیم غذایی افراد را افزایش می‌دهد و باعث چاقی و افزایش وزن خواهد شد.

او افزود: احتمال دارد که فست فودها باعث چاقی در فردی هم نشوند، چرا که شاید میزان خوردن آن کم باشد، اما به علت اینکه محتوای اسید چرب اشباع را بالا می‌برد فرد را به سمت و سوی ابتلا به کبد چرب، بیماری‌های قلبی و عروقی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. سوق دهد.

جوزدانی تصریح کرد: گاهی اوقات برخی افراد لاغر دچار بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند که علت آن مصرف غذاهای پر چرب و فست فود هاست.

بیشتر بخوانید

خوشمزه‌هایی که پیرتان می‌کند

او با بیان اینکه غذاهای فست فودی تنها آن چیزی نیست که از رستوران سفارش می‌دهیم یا اینکه در رستوران مصرف می‌کنیم، تاکید کرد: خیلی از غذاهای آماده مصرف مانند: انواع ناگت، شنیسل مرغ، کوکو سبزی، کتلت و ... که تهیه می‌کنیم و به سرخ کردن آن‌ها می‌پردازیم هم جزو فست فودها به شمار می‌آیند.

جوزدانی گفت: زیاده روی در مصرف غذاهایی که سریع آماده می‌شوند حتی آن‌هایی در داخل خانه سرخ می‌شوند جزو رده فست فودها قرار می‌گیرند، یعنی احتمال دارد که فرد در طول هفته به صورت مرتب گوشت چرخ کرده مصرف کند که در اینصورت محتوای چربی آن زیاد است و به علت سرخ شدن در رده فست فودها قرار خواهد گرفت.

او ادامه داد: غذاهای سرخ شده محتوای چربی و اسید اشباع رژیم را بالا می‌برند. اگر فردی دارای رژیم غذای متعادل و مناسبی است، می‌تواند هفته‌ای یک بار به رستوران برود و غذاهای استاندارد مصرف کند؛ چرا که آن‌ها چربی بالایی ندارند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: با توجه به کم تحرکی بهتر است که افراد هر دو هفته یک بار از غذاهای بیرون استفاده کنند تا دچار اضافه وزن نشوند و به اینصورت اندام ایده آل خود را همواره حفظ کنند.

جوزدانی بیان کرد: برخی‌ها غذاهایی مانند: شنیسل، همبرگر، مرغ سوخاری و ... را در داخل خانه درست می‌کنند که در اینصورت باید هفته‌ای یک بار یا دو هفته یک بار آن را مصرف کنند، البته این قانون باید برای کسانی اجرایی شود که وزن ایده آلی دارند و دچار مشکلات خاص یا بیماری‌های زمینه‌ای نیستند وگرنه در اینصورت حداقل میزان چربی و سرخ کردنی باید برای افراد در نظر گرفته شود.

او گفت: چاقی مادر همه بیماری هاست، وقتی که فردی چاق می‌شود دچار بیماری‌های متابولیک، گرفتگی عروق، بیماری‌های قلبی، دیابت، کبد چرب، ایجاد کندی هضم و جذب، فشار روی پاها به علت افزایش وزن و ... می‌شود، بنابراین باید در این زمینه توجه ویژه‌ای صورت بگیرد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: همه افراد باید در مصرف فست فودها حد تناسب را رعایت کنند تا بتوانند بدنی سالم داشه باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو فست فود تغذیه سلامت مصرف فست فودها متخصص تغذیه یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۷۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پزشکان و مسئولین کادر سلامت بارها ازعوارض خطرناک استعمال سیگار و قلیان می‌گویند؛ اما متاسفانه شاهد کاهش سن مصرف سیگار و قلیان در میان جوانان و نوجوانان هستیم. علاوه بر آن امروزه مصرف سیگار و قلیان در میان بانوان افزایش چشم‌گیری داشته است به طوری که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره افزایش شدید تمایل جوانان به مصرف قلیان می‌گوید: این روز‌ها شاهد افزایش تعداد دانش‌آموزان سیگاری و قلیانی در کشور هستیم و به طور کلی ۱۴ درصد مردم ایران درگیر مصرف مستمر دخانیات هستند. همچنین روند مصرف دخانیات در بانوان کشور رو به رشد است و نسبت به مصرف آقایان، شتاب بیشتری گرفته است. سن شروع مصرف دخانیات نیز پایین آمده و تعداد بیشتری از دانش‌آموزان کشور نسبت به گذشته درگیر مصرف سیگار یا قلیان شده‌اند.

محمدرضا مسجدی؛ دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز گفته است که استعمال سیگار در میان خانم‌ها روند رشدی بالای ۷۰ درصد داشته است. حتی برای دختران ۱۲ تا ۱۵ سال تا ۱۳۳ درصد افزایش داشته که این ارقام تکان دهنده است.

عوارض مصرف دخانیات

از عوارض مصرف دخانیات می‌توان به سرطان، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های دهان و دندان، مشکلات ناباروری، پوکی استخوان، مشکلات بینایی و شنوایی اشاره کرد. با این وجود سیگار و قلیان محبوبیت خاصی در میان مردم دارد.

اخیرا خبر‌های زیادی در رابطه با «قلیان اکسیژن» منتشر شده که در اصل طرحی مطالعاتی با هدف کم کردن عوارض مصرف قلیان از سوی وزارت بهداشت بوده که در صورت تایید و نهایی شدن جایگزین مناسب برای قلیان دخانی است و همین موضوع مخالفان و موافقان بسیاری دارد.

قلیان اکسیژن تایید نهایی نشده است

غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در مصاحبه‌ای اظهار کرد: این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود.

از سوی دیگرایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

وی گفت: عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

در همین خصوص علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با آسیب‌ها و فواید قلیان اکسیژن، اظهار کرد: به صورت کلی مواد دخانی مضر هستند و اکنون برای نتیجه‌گیری در رابطه با مضر بودن یا نبودن قلیان اکسیژن بسیار زود است؛ زیرا این طرح در مرحله آزمایش بوده و محققان درحال بررسی هستند بنابراین برای نظر قطعی باید تحقیقات به اتمام برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • این غذاهای دوست‌داشتنی دشمن مغزتان هستند؛ فراموشی در ۷۰ سالگی در انتظارتان است
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی